MAGGIE O'FARRELL

Benvolguts lect@rs,

Després de dues setmanes de lectura compartida amb la segona novel·la proposada pel Club, us fem cinc cèntims sobre l'autora, la Maggie O'Farrell. 

És una novel·lista nord-irlandesa nascuda l'any 1972. La crítica la considera una de les millors escriptores britàniques de la seva generació. És autora de 8 novel·les que us ressenyem a continuació, per si us voleu quedar en aquesta illa màgica una bona temporada... Alguns ja ho hem fet.

La seva obra la podem trobar en català, editada per L'Altra Editorial i Angle Editorial i en castellà, a Libros del Asteroide. Les edicions que podem trobar aquí són precioses i delicades perquè tenen cura d'aspectes molt importants pel lector com el rigor de les traduccions o el disseny de les portades.

Aquí teniu els títols de la seva obra traduïda al català i al castellà: 

  • La distància que ens separa. Barcelona: Angle Editorial, 2004. 
  • L'estranya desaparició d'Esme Lennox. Barcelona: L'Altra Editorial, 2020
  • Aquest deu ser el lloc. Barcelona: L'Altra Editorial, 2017. 
  • La mà que prenia la meva. Barcelona: L'Altra Editorial, 2018
  • Visc, i visc, i visc. Disset topades amb la mort. Barcelona: L'Altra Editorial, 2019. 
  • Hamnet. Barcelona: L'Altra Editorial, 2021. 
  • Retrat de matrimoni. Barcelona: L'Altra Editorial, 2023.


Per si voleu investigar més sobre l'autora i el seu món, us convidem a visitar alguns links sobre diferents llibres. Són escriptures curtes sobre les lectures i un vídeo de quan l'escriptora va venir a Barcelona a presentar el primer llibre de la llista:

Retrat de Matrimoni 
https://llegim.ara.cat/actualitat/maggie-farrell-superstar_129_4665992.html
https://www.cccb.org/ca/multimedia/videos/maggie-ofarrell/241771

Sobre Hamnet
https://viveelquijote.com/2022/01/13/hamnet-maggie-ofarrell/

Sobre Aquest deu ser el lloc / Tiene que ser aquí
https://unlibroaldia.blogspot.com/2017/05/maggie-ofarrell-tiene-que-ser-aqui.html

Sobre l'Estranya desaparició d'Esme Lennox
https://viuillegeix.wordpress.com/2010/06/27/l%E2%80%99estranya-desaparicio-d%E2%80%99esme-lennox-maggie-o%E2%80%99farrell/

I un link de la nostra autora anterior, la Marta Orriols, que comença el seu escrit sobre la Maggie O'Farrell amb aquesta frase sobre la novel·la Aquest deu ser el lloc: 

"Llegeixo per topar amb llibres com aquest" ...
https://www.catorze.cat/biblioteca/llegeixo-topar-amb-llibres-aquest-43078/

Finalitzem aquesta presentació de l'autora amb aquest fragment esplèndid que ens dedica la Marta Orriols a tots nosaltres, els lectors:

"No sé ni per on començar a fer-vos entendre que necessiteu la Maggie O’Farrell a les vostres prestatgeries. El millor de tot? Que acabo de descobrir la sopa d’all. És la setena novel·la de l’autora. La setena! Això significa que quan hagi assaborit Aquest deu ser el lloc amb el repòs que es mereix dins el meu cap i també dins el meu cor, tinc sis novel·les més per rellepar-me els dits. No és genial?".


*Ben aviat compartirem algunes qüestions literàries que caldrà tenir presents per a la lectura de la nostra novel·la. Recordeu ?? Punts de vista, narrador, història, trames ...

Bona lectura!! 














Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ILLA 1ª. ANATOMIA DE LES DISTÀNCIES CURTES

LES ILLES MÀGIQUES

CLAUS LITERÀRIES PER GAUDIR DEL TEXT